41 beste 2000-talls R&B-sanger (topp fra 00-tallet) - Music Grotto (2023)

TwitterFacebookPinterest

Ingenting fyller verdens dansegulv som gamle R&B-sanger, og det er derfor du vil høre dem på alle klubbene i landet på en fredagskveld. Disse ubestridelige sporene er ikoniske sanger som aldri blir gamle. Denne romansjangeren kan imidlertid også være myk og forlokkende. Her er en liste over de 41 beste R&B-låtene fra 2000-tallet;

1. «Irreplaceable» av Beyoncé

Beyoncé - Uerstattelig

Beyoncé krever ikke en mannog krever ikke noe. Hun er nok for seg selv, mentalt og økonomisk, da denne megahiten fra 2006 beroliger den utro gjenstanden hennes forakt.

Hun utviser ham fra hjemmet sitt og returnerer nøklene til bilen hennes. "Du må ikke vite om meg," erter hun ham rolig, og sørger for at alle som lytter forstår hvem hun er i uttrykket.

Neste:De beste breakup-sangene for slutten av et forhold

2. «Umbrella» av Rihanna og Jay-Z

Rihanna - Umbrella (oransje versjon) (offisiell musikkvideo) ft. JAY-Z

Rihanna beroliger kameraten sin i «Umbrella» ved å love å være der for ham i gode og vanskelige øyeblikk. Ja, paraplyen fungerer som et symbol på hennes moralske støtte.

Den toppet U.K. Singles Chart i ti uker på rad, det lengste løpet av noen singel det tiåret, og forble stasjonært i USA i syv uker på rad.

Neste:

3. «100 Yard Dash» av Raphael Saadiq

Raphael Saadiq - 100 Yard Dash (video)

«100 Yard Dash» er en fartsfylt sang på to minutter og 18 sekunder om en mann hvis liv blir snudd opp ned av en kvinne.

Sangens klassiske design ville lure en lytter til å tro at den var 50 år gammel. I stedet for å høres ut som en billig imitasjon, gjenskaper Saadiq på autentisk måteMotown-lyden.

4. «Fallin'» av Alicia Keys

Alicia Keys - Fallin' (offisiell HD-video)

"Fallin'," hovedsingelen fra Alicia Keys' debutalbum fra 2001, "Songs in A Minor", er en av de sangene som fester seg så mye at du husker hvor og når du først hørte den. Sangen slår fast at Keys er en klassisk artist som lager tidløs musikk med en gang.

Neste:

5. «Foolish» av Ashanti

Ashanti - tåpelig

Ashantis tekster handlet ofte om hjertesorg, og sangen hennes "Foolish" fra 2002 var intet unntak. Debutsingelen brukte musikkeksemplarer fra Big L., DeBarge og Notorious B.I.G. å fortelle historien om en kjærlighet som gikk galt.

Sangen, som ble signert til Def Jam underlabel Murda Inc., fikk større airplay og ble nominert til beste R&B-vokalopptreden ved Grammy Awards 2003.

Mens Mary J. Blige slo henne ut, forblir «Foolish» et pålitelig valg i tider med motgang.

Neste:De beste kjærlighetssangene fra 2000-tallet (våre favoritter)

6. "Touch" av Omarion

Omarion – Touch (videoversjon)

Med den offisielle lanseringen av "Touch" i 2004, fikk det tidligere B2K-medlemmet Omarion full uavhengighet fra guttebandportrettet sitt.

Det danseklare sporet, vist frem som den andre singelen fra albumet hans O, ble skapt av The Neptunes og skrevet av Pharrell Williams. Sangen nådde bare nummer 94 på US Billboard Hot 100, men ikke la det forringe lytteopplevelsen din.

Neste:De beste danselåtene på 2000-tallet

7. «Girlfriend» av B2K

B2K-kjæreste

Hvis du så på MTV eller B.E.T. i 2003 hørte du sannsynligvis denne R&B-sangen flere ganger. «Girlfriend» av B2K var sangen som tillot ungdommelige kvalifiserte ungkarer over hele verden å stolt forkynne at de lette etter et forhold.

Gruppen ga ut fire album gjennom karrieren og spilte hovedrollen i dansefilmenDu ble servert. Dessverre delte bandet seg i 2004, men heldigvis for fansen startet forsanger Omarion sin solokarriere kort tid etter.

Neste:De beste sangene med "jente" i tittelen (en liste over favorittene våre)

8. «Smil» av Lilly Allen

Lily Allen | Smil (offisiell video)

Med denne hjerteskjærende pop-reggae-perlen befestet Londoner Allen sin prestisje som en av tiårets mest nye og forfriskende popstjerner.

Når hun synger: «At first when I see you cry / Yeah, it makes me smile», bidrar den godteribelagte vokalen hennes bare til brodden av teksten. Det er absolutt det som spiller etter en hjerteskjærende separasjon.

Neste:De beste 2000-tallssangene totalt (våre 00-tallsvalg)

9. «Frontin'» av Pharrell Williams og JAY-Z

Pharrell - Frontin' (offisiell HD-video) ft. Jay-Z

Pharrell Williams skapte sitt sologjennombrudd i 2003 med lanseringen av "Frontin", en vellykket operasjon av gruppen hans N.E.R.D.

Williams hevdet den gang at sangen var en engangssoloinnsats, men tre år senere ga ut albumet i full lengdeIn My Mind. Sangen inneholdt JAY-Z, hit nummer én på det amerikanske Billboard Hot R&B-diagrammet.

Hvis du vokste opp på en jevn tilførsel av 2000-talls R&B-sanger, vil du huske nøyaktig hvor de var da dette sporet kom.

Neste:

10. «SOS» av Rihanna

Rihanna - SOS (offisiell musikkvideo)

Selv om "S.O.S." er en av Rihannas beste sanger, vi tror det er en av hennes mest undervurderte.

Det er den dansbare hovedsingelen fraEn jente som meg, og den forteller historien om en jente som blir dypt forelsket.

Det mesterlige ekkoloddeksemplet fra Soft Cells "Tainted Love", derimot, antyder at det er mer enn det man ser.

Rihannas kjærlighetssyke tekster har en skummel understrøm. Å lytte til dette føles som om du er fanget på et mørkt, synkende skip, men du smiler mens det synker.

Neste:Topp dansesanger som noen gang er spilt inn (fest til disse sangene)

11. «No More Drama» av Mary J Blige

Mary J. Blige - No More Drama (offisiell musikkvideo)

Mary J. Blige har hatt en god del drama i løpet av sin tid i søkelyset. Den Grammy-vinnende sangeren har blitt overvåket i forhold og har fått privatlivet sitt delt opp for andre å utforske.

«No More Drama», skapt av den legendariske låtskriverduoen Jimmy Jam og Terry Lewis, nådde topp 15 på Hot 100. Musikkvideoen vant beste R&B-video ved MTV Video Music Awards.

Sangen handler om å slå oddsen og gå videre fra smerte - temaer som snakket til Blige.

Neste:

12. «Long Way 2 Go» av Cassie

Cassie - Long Way 2 Go (offisiell musikkvideo)

Cassies musikkvideo formidler effektivt betydningen av sangen. Denne sangen handler om å nå noen du har sett på nettplattformen på en nattklubb.

Du får venneforespørsler fra dem som publiserer seg selv, og hevder at de er så hotte. Du vet imidlertid at de bare prøver å skjule datamaskinens visningsnavn. Så møter du dem en kveld på klubbene, og de utnytter situasjonen og tror de kan kontrollere deg.

Cassie avviser den besatte fyren i denne sangen, og hevder at hun er «for god for ham».

13. «Rehab» av Amy Winehouse

Amy Winehouse - Rehab

"Rehab" ble opprinnelig utgitt og handlet om avdøde Amy Winehouses opprør mot hennes topplederes forsøk på å få henne tilbli med på et alkoholrehabiliteringsprogram. «De prøvde å få meg til å gå på rehabilitering, og jeg sa: «Nei, nei, nei», synger hun trassig over en shimmy horn- og perkusjonssnøret Motown-inspirert beat.

Neste:De beste sangene om avhengighet som noen gang er laget (vår liste over valg)

14. «Cry Me a River» av Justin Timberlake

Justin Timberlake - Cry Me A River (offisiell video)

Det var dagene, sier vi deg. Da Britney og Justin var livlige fra Mikke Mus-klubben, var de unge og naive. Demøttes da de var tenåringerog datert fra 1999 til tidlig i 2002, da de brått avsluttet forholdet.

«Cry Me a River», utgitt sent i 2002 som den andre singelen fra Timberlakes debutsoloalbum, var det ideelle popbrennstoffet for de voldsomme spekulasjonene om deres tumultariske splittelse.

Neste:De beste sangene om juks i forhold (juksespor)

15. «Take a Bow» av Rihanna

Rihanna - Ta en bue

«Take a Bow» handler om en kvinne som har mistet interessen for å gjenforenes med en svikefull ekskjæreste.

Selv om ekskjæresten uttrykker beklagelse og ønsker å komme inn i livet hennes igjen, "du ser så dum ut akkurat nå, står utenfor huset mitt, prøv å be om unnskyldning," nektet hun å gi ham en ny sjanse.

Hun forteller ham at han ikke angrer på grunn av utroskap, men fordi hun ble tatt, "Ikke fortell meg at du beklager, for det er du ikke, baby, når jeg vet at du bare angrer på at du ble tatt."

16. "Why Don't We Fall in Love" av Amerie

Amerie - Hvorfor blir vi ikke forelsket

Ameries sommerjam "Why Don't We Fall in Love", fremhevet som hovedsingelen fra hennes nye albumAlt jeg har, var en av 2002s beste gaver.

Sangens saftige krydderblanding av søt vokal og optimistiske tekster skapte et radiovennlig spor som raskt setter pris på kjærlighet.

Skrevet og regissert av Rich Harrison, som også produserte Beyonces «Crazy in Love». Benny Boom guidet en mild og sentimental video for å akkompagnere sangen.

Neste:De beste sangene om forelskelse som noen gang er laget (vår liste over spor)

17. «Rock The Boat» av Aaliyah

Aaliyah - Rock The Boat (original video)

Aaliyah er blant de mest kjente R&B-sangerne på begynnelsen av 2000-tallet. Klassikeren hennessopranvokal på sangerog ikoniske samarbeid med Timbaland og Missy Elliott sementerte hennes status som et R&B-ikon gjennom tidene.

«Rock the Boat», utgitt i 2002, var en av de siste sangene Aaliyah noterte før hennes død. Det er lett å se hvor tidløs denne kjærlighetssangen er med tekster som «Ever since our voyage of love started / Your touch has thrilled me like the rush of the wind.

18. «Independent Women» av Destiny's Child

Destiny's Child - Independent Women, Pt. 1 (offisiell HD-video)

Sangen "Independent Women", som Destiny's Childs megahit "Survivor", handler om kvinnelig empowerment.

Hvis det er én ting gruppen utmerker seg på, er det å lage listige kroker, som; "Skoene på føttene mine, jeg har kjøpt det. Klærne jeg har på meg har jeg kjøpt. Steinen jeg rocker, jeg har kjøpt den.»

Neste:De beste kvinnelige empowerment-sangene for girl power

19. «Uten tittel (How Does it Feel)» av D’Angelo

D'Angelo - Uten tittel (How Does It Feel) (Offisiell musikkvideo)

D’Angelo kan ha forlatt søkelyset på midten til slutten av 2000-tallet, men før han gjorde det, ga sangeren og multiinstrumentalisten ut den ikoniske dampende sex-hymnen «Untitled (How Does It Feel).»

Sangen ble skrevet og produsert av Raphael Saadiq og D'Angelo selv som en hyllest til Prince. Den inneholdt D'Angelos varemerke falsettvokal og et melodiøst gitarriff.

Den skapte overskrifter på grunn av den medfølgende musikkvideoen, der han leppesynkroniserte halvnaken – noe vi gjenskapte på soverommene våre tiår etter at det klassiske R&B-sporet fra 2000-tallet droppet.

Neste:Topp 2000-tallet one hit wonders fra tiåret

20. «Slow Down» av Booby V.

Bobby V. - Slow Down (offisiell musikkvideo)

Bobby V. sin debutsingel «Slow Down» grep våre hjerter i 2005. Sangen følger V mens han går nedover Melrose Avenue i Los Angeles, hvor han gjenkjenner en kvinne, han ønsker å møte.

Før han i det hele tatt kunne begynne på den korte slengen, må hun først "bremse" og overføre sifrene sine. Vs vokal og forkjærlighet for jevne tekster førte singelen til den høyeste delen av US Billboard Hot R&B/Hip-Hop-diagrammet i fire uker på rad.

21. «Cater 2 U» av Destiny's Child

Destiny's Child - Cater 2 U (videoversjon)

Destiny's Child er utvilsomt en av R&Bs mest legendariske musikalske grupper, som står for de fleste av våre foretrukne R&B-sanger.

Gruppen ga ut balladen "Cater 2 U" i 2004 med mangeårige samarbeidspartnere Rodney "Darkchild" Jenkins og Ric Rude.

Mens musikken og tekstene fremkalte blandede reaksjoner, ble den kåret til beste R&B/Soul-singel, gruppe, band eller duo ved Soul Train Music Awards 2006. «Cater 2 U» er både mild og forførende, og hver deltaker får sitt øyeblikk til å skinne.

22. «American Boy» av Estelle og Kanye West

Estelle - American Boy [Feat. Kanye West] [Video]

Hammersmiths Estelle Swaray gnir skuldrene med den eneste Yeezy på denne jevne disco-låten.

Det er morsomt å høre Kanye rappe om å være "kledd smart som en London-fyr", men Estelles deler er herlige. «Jeg liker ikke de posete jeansene hans, men jeg liker kanskje det som er under», synger hun og blunker.

Noughties-hymnen i solid gull mister aldri sin glans, uansett hvordan du hører den.

23. «U Remind Me» av Usher

Usher - U Remind Me (offisiell musikkvideo)

På 2000-tallet lurte alle på om Usher datet T.L.C.s Rozonda "Chilli" Thomas. "U Remind Me", som allerede hadde vært knyttet til mange andre sangere på den tiden, adresserte sangerens mistanke om å komme inn i et forhold.

Til slutt innledet Usher et to år langt forhold med Chilli, vant sin første Grammy for dette brennende R&B-sporet, og sikret seg mange år med kjærlighetssanger fra 2000-tallet.

Neste:De beste hip hop kjærlighetssangene (vår liste over rap-romantikkspor)

24. «Wifey» av Next

Neste - Wifey (videoversjon)

Hvis du er kjent med"Hvorfor lyver du?" meme, bør du være kjent med R&B-gruppen Next. «Wifey», deres debutsingel, ble lansert sommeren 2000 og ble raskt en klubbhit.

Selv om sangen nådde nummer én på den amerikanske R&B-listen, blekner den sammenlignet med gruppens sang "Too Close", som dukket opp igjen i popkulturen etter den virale videoen.

Neste:Beste memesanger gjennom tidene (liste over de morsomste memesangene)

25. «La meg elske deg» av Mario

Mario - Let Me Love You (offisiell video)

Marios 2005-sang "Let Me Love You" er vakkert enkel og har bestått tidens tann. Det er en av de største hitene han noen gang har skrevet.

Det ble komponert av Ne-Yo og dukket opp på Marios andre studioalbum, "Turning Point."

Neste:Tidenes beste undringssanger med én hit (vår liste over valg)

26. «We Belong Together» av Mariah Carey

Mariah Carey - We Belong Together (offisiell musikkvideo)

Mens Mariah Carey har tilbudt oss mange hits gjennom årene, var en som etablerte hennes plass i R&B-kanonen 2005-singelen «We Belong Together».

Singelen, som dukket opp på comeback-albumet hennes, The Emancipation of Mimi, ble lansert på et tidspunkt da kritikere med suksess hadde erklært karrieren hennes avsluttet. Sangen inneholdt en Bobby Womack-prøve og fremhevet Careys forskjellige vokale evner.

Neste:De beste sangene gjennom tidene (vår liste over kjente, ikoniske hitlåter)

27. «Soldier of Love» av Sade

Sade - Soldier Of Love (Live 2011)

Sade, en av musikkens vakreste stemmer, kom tilbake i desember 2009 med «Soldier of Love», den første singelen fra albumet med samme navn, etter en nesten 10 år lang pause. Sade skrev og co-produserte sangen, som fremhever en vibrerende og fengende trommebeat og hennes hjemsøkende vokal.

Neste:De beste soldatsangene gjennom tidene (vår liste over valg)

28. «Say My Name» av Destiny's Child

Destiny's Child - Si mitt navn (offisiell video)

"Say My Name" har de mest strålende tekstene til noen Destiny's Child-sang. Etter å ha lagt merke til denne sangen, kunne selv de mest uærlige menn virkelig føle hvordan det er på den andre siden av problemet.

29. «Gi det til meg rett» av Melanie Fiona

Melanie Fiona - Gi det til meg rett

Melanie Fionas "Give It to Me Right" er en svært vanedannende sang om å ønske seg en mann som forstår hvordan han skal oppføre seg riktig på soverommet.

Det er sexy uten å være altfor seksuelt, og det får poenget uten å være grovt eller vulgært, som er en av dens mange styrker.

Sangen inkorporerer smartet eksempel på "Sesongens tid"av den psykedeliske popgruppen The Zombies fra 1960-tallet.

30. «Pretty Wings» av Maxwell

Maxwell - Pretty Wings (offisiell video)

«Pretty Wings», som ble lansert i april 2009, er «omtrent det siste forholdet jeg hadde», ifølge Maxwell i et intervju på den tiden.

"Det handler om å møte personen du drømmer om til feil tid. Sangen er et vitnesbyrd om det jeg ønsket å si."

31. «I Am Not My Hair» av India. Arie

India.Arie - I Am Not My Hair (offisiell musikkvideo) ft. Akon

India. Arie i sin opprinnelige form. «I Am Not My Hair», som ble lansert i desember 2005, ble nominert til beste kvinnelige R&B-vokalprestasjon og beste R&B-sang ved Grammy Awards 2007.

Akons remiks ble utgitt i 2006 og kan ha overgått originalen. Dette er en av listens mest optimistiske singler, og det handler om å få kunnskap om å være avslappet med deg selv og elske deg selv uavhengig av utseendet ditt.

Neste:De beste selvkjærlighetssangene gjennom tidene (vår liste over spor)

32. "Honey" av Erykah Badu

Erykah Badu - kjære

«Honey», en av de mest utrolige musikkvideoene i 2008, er også blant de mest kunstneriske videoene i R&B-musikkhistorien, og vant en MTV Video Music Award for regi.

Badu gjenopplivet en sjanger som hadde vært i dvale i flere måneder med denne singelen.

33. «Vær uten deg» av Mary. J. Blige

Mary J. Blige - Be Without You (offisiell musikkvideo)

"Be Without You" er en sang fra Mary J. Bliges album "The Breakthrough", som ble annonsert i november 2005.

Sangen ble den mest fruktbare utgivelsen i den historiske rekorden til Billboards R&B/Hip-Hop Songs-diagram i første halvdel av 2006, og tilbrakte 15 uker på toppen.

Den kraftige vokalen og følelsene av tro og engasjement er blant de tingene som gjør «Be Without You» så bra.

34. "Gjør du?" Av Ne-Yo

Ne-Yo - Do You (offisiell musikkvideo)

Tenker eksen din fortsatt på deg? Ne-Yo tar opp dette. Han har en gave til låtskriving, som bevist av "Do You?" den andre singelen fra albumet hans "Because of You". Det er også en remiks med Mary J. Blige.

35. «Teenage Love Affair» av Alicia Keys

Alicia Keys - Teenage Love Affair (offisiell video)

Sangen fra Keys' album "As I Am" fra 2007 fanger hvordan det er å være en forelsket tenåring. Hun gjør en enestående jobb med å demonstrere presset fra ungdomsdating.

Du er bekymret for når din spesielle person vil ringe deg tilbake, sende meldinger frem og tilbake til dem mens du stolt serverer en melodisk beat og melodi.

36. «Ordinary People» av John Legend

John Legend - Ordinary People (offisiell musikkvideo)

Selv på 2000-tallet demonstrerte John Legend at du ikke krevde mye for å ha en hit. Alt du trenger er et piano, en nydelig sang, konstruktive tekster og en unik stemme for å bli en legende.

Det var ikke hans første singel da han åpnet, men det er muligens den som umiddelbart blir anerkjent og verdsatt av musikkfans i alle sjangre. Med hint av Stevie Wonder introduserte sangen John Legend som en hvis artisteri er alt annet enn vanlig.

37. «Ego» av Beyoncé

Beyoncé - Ego

"Ego" var en ballade om betydelig "maskulin" energi før noen visste hva begrepet betydde. Beyoncé synger i tre og et halvt minutt i en langstrakt, knapt symbol på en sang om hvordan hennes paramours «ego» er veldig stort, bredt og sterkt og ikke passer.

For å toppe det hele, proklamerer hun modig, "hun trenger ikke noe beat, hun kan synge det med piano," før et beat bærer henne gjennom til sangens slutt. Det er en dristig uttalelse som perfekt innkapsler sangens gledelige feiring av arroganse, fri for irriterende ting som fakta.

Neste:De beste dampende sex-sangene gjennom tidene (sexy sporliste)

38. «Don't Stop the Music» av Rihanna

Rihanna - Don't Stop The Music

"Don't Stop the Music" er en oppfølging av Michael Jacksons hit "Wanna Be Startin' Something" fra 1982. Det er en optimistisk dansepop-kamp om å ignorere stressende omstendigheter og danse til musikken. Enkel, men ganske kraftig.

Den ble utgitt 7. september 2007, som den fjerde singelen fra Good Girl Gone Bad. Sangen er kanskje ikke den mest komplekse av Rihannas hits, men når vi forestiller oss den herlige musikkstilen fra 2000-tallet og det som var viktig for øyeblikket, føles det som en perfekt kapsel for sjelen.

39. «Don’t Mess with My Man» av Lucy Pearl

Lucy Pearl - Ikke søl med mannen min

Lucy Pearl, en R&B-supergruppe, ga bare ut ett album, den selvtitulerte debuten i 2000, men det er litt av en tapt klassiker.

Dawn Robinson (tidligere fra En Vogue) advarer en romantisk rival på en smittende frekk måte i toppklassen «Don't Mess with My Man».

Den var ikke en stor hit på den tiden, men den ble analysert av Ed Sheeran (på «Don't») og dekket av danseduoen Booty Luv, som bidro til å sementere arven.

40. «Just Dance» av Lady Gaga og Colby O’Donis

Lady Gaga - Just Dance (offisiell musikkvideo) med Colby O'Donis

Dette sporet vil sende deg tilbake til 2008 med sin ikoniske shout-out-intro ('RedOne... Konvict... Gaga!').

Det er egentlig en sang om å reise ut, bli knust og gjøre tingene dine på dansegulvet, og det er en av Gagas mest spennende aspekter.

Bare ett spørsmål: hva ble av den fremhevede artistenColby O'Donnell?

41. «Dirrty» av Christina Aguilera

Christina Aguilera - Dirrty (offisiell HD-video) ft. Redman

Med denne eksplosive hovedsingelen fra hennes fjerde (og beste) album, «Stripped», slapp Xtina genuint anden ut av flasken.

Visst, tidligere hjertelige tenåringspopstjerner har en vane med å bli sexy når de vil at vi skal vite at de har modnet, men når det er gjort med så mye selvtillit, hvem bryr seg? Og videoen er en åpenbar klassiker.

R&B-sanger kan skape en stemning når du er sammen med den spesielle personen. Listen vår over de beste R&B-låtene fra 2000-tallet er et flott sted å starte hvis du er ny i denne populære og innflytelsesrike sjangeren.

Les neste:

De beste sangene å leppesynkronisere til gjennom tidene

Liam Flynn(Hovedredaktør og skribent)

Som hovedredaktør og skribent ved Music Grotto hjelper Liam med å skrive og redigere innhold produsert av profesjonelle musikk-/mediejournalister og andre medvirkende forfattere. Han jobber tett med journalister og andre ansatte for å formatere og publisere musikkinnhold for nettstedet Music Grotto. Liam er også grunnlegger av Music Grotto og brenner for å spre redaksjonelt innhold til sine lesere.

Liams livslange kjærlighet til musikk gjør rollen hans i Music Grotto så givende. Han elsker å forske på, skrive og redigere musikkinnhold for Music Grotto.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated: 12/07/2023

Views: 6340

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.