Blås opp oppblåsbart SUP-brett (iSUP) riktig | Guide for nybegynnere - SUP-senteret (2023)

Innholdsfortegnelse

 • 1 trinn for trinn til det oppblåste SUP-brettet
 • 2 video med tips og triks for inflasjon
 • 3 De vanligste spørsmålene
  • 3.1 Hvor mye trykk trenger SUP-brettet mitt?
  • 3.2 Hva må jeg se etter med SUP-ventilen?
  • 3.3 Spesialfunksjon: Ventil til de nye Decathlon SUP-brettene
  • 3.4 Hvordan kobler jeg slangen til pumpen riktig?
  • 3.5 Hvordan kan jeg blåse opp SUP-brettet raskere og mer effektivt?
  • 3.6 Hvorfor viser ikke SUP-pumpen min noe trykk med det første?
  • 3.7 Hvorfor slipper luft ut av SUP-ventilen min?
  • 3.8 Hvordan fungerer inflasjon med elektriske pumper?
  • 3.9 Er det verdt å kjøpe en elektrisk SUP-pumpe?
  • 3.10 Må jeg alltid blåse opp brettet til maksimalt trykk?
  • 3.11 Hvordan fungerer inflasjon på et SUP-brett med to luftkamre?

Oppblåsbare stand up paddle boards blir stadig mer populære. De kan oppbevares kompakt i en ryggsekk og enkelt i bagasjerommet på bilen. transporteres i sykkelhenger eller rett og slett på ryggen. Dessverre må de såkalte iSUP (oppblåsbare SUP-brettene) blåses opp før du kan ha det gøy på vannet. Til dette formålet følger det med håndpumper med de fleste stand up paddle boards, som anbefalt trykk kan pumpes opp med på noen få minutter. Å blåse opp SUP-platene er imidlertid svært slitsomt for mange og i verste fall slipper luften ut av platen igjen etter at pumpeslangen er trukket av. Dette skyldes da feil plassering av ventilen eller feil håndtering av SUP-pumpen. Derfor bestemte vi oss for å skrive trinnvise instruksjoner for at du skal blåse opp igjen, slik at det blir enklere for deg. Vi vil også gi deg noen tips for å gjøre det lettere for deg å blåse opp SUP-brettet ditt.

Blås opp oppblåsbart SUP-brett (iSUP) riktig | Guide for nybegynnere - SUP-senteret (1)
 1. Koble pumpeslangen til pumpen. Vær oppmerksom på å tømme luft og blåse opp hvis pumpen din tilbyr begge deler
 2. Fjern ventilhetten på SUP-kortet og sett ventilpinnen i riktig posisjon. Dette må peke utover
 3. Fest pumpeslangen til ventilen med en vridende bevegelse. Pass på at ventilpinnen ikke trykkes ned igjen
 4. Blås opp brettet til anbefalt trykk
 5. Trekk pumpeslangen av ventilen med en vridende bevegelse (hvis ingen luft slipper ut, har du sjekket ventilposisjonen) og sett på lokket igjen
 6. KLAR til å blåse opp og treffe vannet!

PUBLAS PÅ DET RIKTIGE OPPblåsende BRETTET | Tips og triks | ventil, maks trykk og mye mer. | Grunnleggende om SUP

Videoen er innebygd fra YouTube. En tilkobling opprettes ved oppstart. Den gjelderPersonvernerklæringfra Google.

Siden spørsmål stadig dukker opp, har vi svart på noen av de mest stilte spørsmålene om oppblåsing av SUP-brett.

Hvor mye trykk trenger SUP-brettet mitt?

Hvert oppblåsbart stand up padlebrett er forskjellig i materialene, lagene av PVC som omgir brettet og dropsting (enkeltlag, dobbeltlag, fusjon). Noen SUP-plater er av spesielt høy kvalitet og designet for høyt trykk. Noen SUP-brett har også to luftkamre som må blåses opp uavhengig av hverandre. Selvsagt er volumet på iSUP-brettene også forskjellig fra hverandre. Selvsagt har veldig små brett (allround, wave, whitewater) et lavere volum enn et langt, bredt touringbrett. Følgelig, på grunn av det høyere volumet, tar disse brettene lengre tid å blåse opp enn de små. Håndpumpene på SUP-brettet har vanligvis en trykkindikator som viser deg hvor mye trykk som allerede er oppblåst på brettet ditt. Hvor mye trykk som må pumpes opp på brettet ditt kan stilles inn enten ibruksanvisninglese eller dirigerepå ringen som omgir ventilen.

Anbefalt trykk er 18-20 psi

Pumpeslange tilkoblet

De fleste iSUP-brett krever alltid rundt 15 psi (ca. 1 bar) for at brettet skal tilby optimale kjøreegenskaper. Noen brett krever også 18 til 20 psi. Disse platene gir vanligvis også litt bedre stivhet og en enda mer robust konstruksjon. Så sleng på ringen rundt ventilen før du blåser opp. Det maksimale trykket er faktisk alltid spesifisert der. Du finner senere ut om du alltid må pumpe opp maksimalt trykk på SUP-brettet.

Hva må jeg se etter med SUP-ventilen?

Er ventilstiften (her gul) i riktig posisjon?

Hvis du pumper opp SUP-kortet uten å være oppmerksom på riktig ventilposisjon, kan du vanligvis pumpe opp iSUP-en igjen nesten fra begynnelsen. Luften slipper da ganske enkelt ut av brettet når slangen trekkes av. Dette er spesielt irriterende når makstrykket allerede er pumpet opp og pumpen bare viser ca 10 psi igjen på slutten - frustrerende! Det er derfor svært viktig å sørge for at ventilen er i riktig posisjon FØR du kobler til pumpeslangen. Ventilen er i utgangspunktet en ring med en liten pinne og fjær i midten. Fjæren og tappen må avlastes ved påsetting av slangen. Det betyr at ventilen peker utover! Først da er ventilen garantert stengt når du drar av slangen på slutten og du sparer deg for å måtte pumpe den opp igjen.

Blås opp oppblåsbart SUP-brett (iSUP) riktig | Guide for nybegynnere - SUP-senteret (5)

Du kan bringe ventilpinnen i riktig posisjon ved å trykke og vri den. Prøv det ut litt før du blåser opp, så finner du raskt ut riktig ventilposisjon for ditt SUP-brett

Med noen Stand Up Paddle Boards skyves ventilen automatisk ned igjen når pumpeslangen er festet. Problemet her er vanligvis en liten stang eller en skrue inne i pumpeslangen. som åpner ventilen igjen. Ved noen pumper er denne ikke festet dypt nok i koblingen, slik at den deretter kan brytes forsiktig ut (på eget ansvar). Etter det skal ventilen ikke lenger bare åpne når du setter på pumpeslangen. De tilgjengelige SUP-pumpene er ikke nødvendigvis skreddersydd til SUP-kortet som er kjøpt, så det kan være mindre problemer.

Spesiell funksjon: Ventil til de nye Decathlon SUP-brettene

Sportsrabattøren Decathlon (Tavler her i oversikten), har utviklet en egen ventil for SUP-brett, som (foreløpig) kun brukes på Decathlon SUP-brettene (merke: ITIWIT). Dette gir betydelig mer komfort, siden den lille ventilpinnen (se ovenfor) ikke lenger er nødvendig. Snarere er ventilinnsatsen nå ganske enkelt rotert fullstendig. Det er en "IN" og "UT" posisjon her. I "IN"-posisjon er tilbakeslagsventilen stengt og det oppblåsbare SUP-brettet kan blåses opp. Vi liker spesielt godt Decathlon-ventilen på SUP-brett. Vi ble overrasket over at Decathlon skapte og utviklet denne nye ventilen, som vi ville ha forventet fra et stort SUP-merke. Ventilen minner oss om den som også brukes på noen Decathlon campingmadrasser. De gamle SUP-pumpene passer også til den nye Decathlon SUP-ventilen. Ventilen lukkes vanntett med gummideksel. Her bør du også sørge for at denne er virkelig lukket slik at det ikke kan komme vann inn i brettet.

Hvordan kobler jeg slangen til pumpen riktig?

Hvis du har vært oppmerksom på riktig plassering av ventilen (se ovenfor), er det ikke lenger et problem å koble til slangen. Ventilen på Stand Up Paddle Boards er alltid den samme og alle vanlige pumper passer på hvert board. Her skiller ikke merkevareprodusentene seg fra de rimeligere stand up padlebrettene. Slangen har små utsparinger som fester pumpeslangen i ventilen. For å gjøre dette, må slangen ganske enkelt festes og festes med en vridende bevegelse. Hvis pumpeslangen er vridd, er det lurt å vri den ut FØR du kobler den til, slik at den ikke bare vrir av ventilen igjen av seg selv. På noen SUP-plater er imidlertid røret godt festet, slik at det virkelig sitter godt på ventilen til brettet selv når det pumpes opp veldig ambisiøst.

Hvordan kan jeg blåse opp SUP-brettet raskere og mer effektivt?

Fest håndpumpen godt på gulvet med begge føttene. Pass på at du har et fast underlag (ingen sand eller gress) slik at du har bedre grep og kan presse stempelet ned med riktig mengde kraft. Med håndpumpen, bruk alltid hele pumpebanen til stempelet for å få mer luft inn i brettet med en enkelt pumpe. Trykk ned på håndtakene med begge hender, bruk kroppsvekten for å øke styrken. Ikke bare arbeid med armene, skyv hele overkroppen ned. Med noen SUP-brett kan du bytte fra enkelt til dobbel nav for håndpumpen. Dette kan gjøres enten med en liten spak eller en pinne. Med et enkelt nav pumpes luft kun inn i brettet når du trykker det ned. Med dobbeltslag når du trykker ned og trekker opp stempelet. Den doble nav-funksjonen anbefales, spesielt i begynnelsen for å få det første trykket på brettet. Når det blir tøft, kan du bare bytte til enkelt nav. Så brettet blåses vanligvis opp enda raskere.

Trekk stempelet langt opp

Fest pumpen med begge føttene

Hvorfor viser ikke SUP-pumpen min noe trykk med det første?

Blås opp oppblåsbart SUP-brett (iSUP) riktig | Guide for nybegynnere - SUP-senteret (13)

Å blåse opp et SUP-brett kan fort bli slitsomt. I begynnelsen har alle følelsen av at det ikke er noen fremgang i det hele tatt fordi trykkmåleren ikke beveger seg litt opp. Dette er rett og slett fordi det i det hele tatt må være et press. For dette må iSUP først bringes i form. Det betyr at den første luften, inntil brettet ikke lenger krøller seg, må pumpes opp først. Først da viser trykkmåleren til håndpumpen noe.

Hvorfor slipper luft ut av SUP-ventilen min?

Enten har du ikke vært oppmerksom på riktig ventilposisjon (se over) eller så har ventilen løsnet. Mange SUP-plater kommer med en ventilnøkkel som ventilen enkelt kan strammes igjen med. Du finner vanligvis ventilnøkkelen sammen med lappene i reparasjonsboksen (reparasjonssett – oransje boks).AldriSkru av SUP-ventilen med ventilnøkkelen uten grunn!

Hvordan fungerer inflasjon med elektriske pumper?

Oppblåsing med elektriske pumper fungerer, opp til fysisk arbeid, akkurat som med håndpumpen. Du plasserer ventilen og kobler slangen, denne gangen fra den elektriske SUP-pumpen, til brettet. Ønsket trykk velges så på displayet og pumpen gjør resten.Vi har deg fortsattInformasjon om elektriske pumperoppsummerer. Der finner du også alle fordeler og ulemper.

Er det verdt å kjøpe en elektrisk SUP-pumpe?

Å blåse opp et padlebrett er på en eller annen måte alltid kjedelig og irriterende. Hvis du ikke vil se det som en treningsøkt eller som en oppvarming, kan du fort miste interessen her. Noen svakere mennesker klarer noen ganger ikke engang å pumpe det nødvendige trykket på SUP-brettet i det hele tatt, siden det blir alt for utmattende mot slutten. I et slikt tilfelle er det absolutt verdt å kjøpe en elektronisk pumpe. Det finnes nå også billigere versjoner med batteri som kan blåse opp opptil fire SUP-kort med én lading. Vi testet en slik pumpe. se påTestrapport for Star Pump 8eller detDecathlon elektrisk pumpegjerne med oss. Elektriske pumper er imidlertid alltid støyende og bilen, hvis den er koblet til sigarettenneren, må alltid gå når den pumpes opp. Ikke bra for miljøet...

Må jeg alltid blåse opp brettet til maksimalt trykk?

For å få best mulig kjøreegenskaper og høyest stivhet er det alltid lurt å blåse opp maksimalt trykk på SUP-brettet ditt. Du vil merke en forskjell mellom 10 og 15 psi. Kjøreytelsen er betydelig bedre og brettet bøyer seg mindre i vannet. Men veier du veldig lite og bare vil skvette litt på vannet med SUP-brettet likevel, kan du blåse opp litt mindre luft. Vi har imidlertid hatt best erfaring med oppblåsbare SUP-brett når brettet virkelig er oppblåst til maksimalt trykk. For brett med veldig høyt trykk (26 eller 18-20 psi) er rundt 16-17 psi vanligvis nok for å få gode kjøreegenskaper. Disse tåler spesifisert trykk, men til slutt blir det vanskelig å pumpe det over på brettet dersom kun den medfølgende håndpumpen brukes.

Hvordan fungerer inflasjon på et SUP-brett med to luftkamre?

Ved oppblåsing av en iSUP, som har to luftkamre, skal det indre og deretter det ytre alltid fylles med luft. Ellers går du faktisk frem på nøyaktig samme måte som når du blåser opp Stand Up Paddle Boards, som kun har ett luftkammer. EnDetaljerte instruksjoner for oppblåsing av dobbeltkammerplater finner du her.

Hvordan blåser du opp SUP-brettet ditt? Bruker du den medfølgende håndpumpen eller har du kanskje allerede kjøpt en elektrisk pumpe til Stand Up Paddle Boards? Har du noen andre tips for å blåse opp SUP-brett? Så skriv det i kommentarfeltet!

Sist oppdatert 05/02/2023 avSteffen

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på stjernene for å rangere!

Gjennomsnittlig rangering5/ 5. Antall anmeldelser:2

Ingen anmeldelser ennå! Vær den første til å vurdere dette innlegget.

FAQs

Hvad er forskellen på et SUP board og et paddleboard? ›

eller? Kært barn har mange navne. Du kan støde på SUP-board, paddleboard, stand up paddle eller blot SUP som betegnelse for den slags surfbræt, du står på og padler dig frem gennem vandet. Selvom om navnene er forskellige, er det samme slags bræt.

Hvad er en iSUP? ›

Oppustelige SUP kalder også Air SUP eller iSUP (i'et står for inflatable).

Hvilken vej skal padlen vende SUP? ›

En hånd holder på håndtaget i toppen og den anden i bunden af paddlen. Hvis du holder paddlen over dit hoved, skal bøjningen i dine albuer vise en vinkel på 90 grader. Du roterer din hånds placering, når du skifter side. Når du holder en SUP paddle skal du være sikker på, at bladets vinkel viser væk fra dig.

Er det lovpligtigt at have redningsvest på SUP? ›

Redningsvest paddleboard

Det er ikke alle, der er klar over det, men det er faktisk et lovkrav at medbringe redningsvest, når du bruger dit SUP board. Det gælder også gæster, hvis du medbringer nogen på dit board. Det er vigtigt for jeres sikkerhed, når I bevæger jer ud på vandet.

Hvilket board glider nemmest i vandet? ›

Touring SUP board

For at skære bedst muligt gennem vandet er touring og race boards ofte længere og smallere end et traditionelt longboard shape, hvilket gør dem hurtigere, men også mindre stabile at stå på.

Hvilket board glider bedst i vandet? ›

Vinderen i kategorien “bedste paddleboard” er Watery Global. Et allround paddleboard-sæt med board, finne, padel, leash, pumpe, taske og reparationssæt. Velegnet til sommerhus- og familiebrug. Kvaliteten er god og på trods af den billige pris.

Hvornår blæser det for meget til SUP? ›

Læs vejrudsigten og brug din sunde fornuft

Svag til let vind eller slet ingen vind er ideelt. Når det begynder at blæse cirka 5-6 m/sek., bliver det meget hårdt at padle mod vinden eller med vinden ind fra siden. Derfor skal du som begynder altid overveje, om vejr og vind er velegnet til at tage på vandet.

Er SUP god træning? ›

SUP giver en god træning for hele kroppen, og aktiverer/styrker de muskler som er med til at stabilisere kroppen. Såkaldt 'core' træning, hvor man træner ens kernemuskler (bækken, mave og ryg).

Hvad gør finnen på et paddleboard? ›

SUP finne skaber retningstabilitet

En finne er nemlig den som sikrer, at du kan dreje på andet. Finnen sikrer retningstabilitet og du vil lyn hurtigt opdage, hvis du ikke har fået monteret finnen på boardet.

Hvor hårdt skal en SUP pumpes? ›

De fleste SUP boards skal pumpes op til max 15 PSi eller ca. 1 bar.

Hvor mange må man være på et paddleboard? ›

Der er ingen grænser for hvor du kan og hvor du må stå på dit paddleboard. I det danske land har vi mere end 7000 km kyststrækning og langt de fleste bor ikke mere end 40 minutters kørsel fra vandet. Det giver uanede muligheder for at pakke bilen og tage ud at surfe i både weekend og efter arbejde.

Hvor er det bedst at stå på paddleboard? ›

Hvor er de bedste steder at stå på SUP?
 1. Det Sydfynske Øhav. Den første og største anbefalinger fra Nina Brandt Jacobsen er Det Sydfynske Øhav: ...
 2. Djursland i Jylland. Der er selvfølgelig mange steder i Danmark, hvor du kan få en fantastisk SUP-oplevelse. ...
 3. Fejø, Sydhavet. Den tredje og sidste som Nina anbefaler er Fejø:
Mar 23, 2022

Er svømmevest godkendt til paddleboard? ›

Ja, det er lovpligtigt at bære en personlig flydeanordning (PFD), som f. eks. en svømmevest, når man dyrker Stand Up Paddleboarding (SUP) i Danmark. Ifølge den danske lovgivning, skal alle, der dyrker SUP, have adgang til egen personlig flydeanordning – fx svømmevest, der passer til personens vægt og størrelse.

Er en svømmevest godkendt som redningsvest? ›

En svømmevest har ikke en krave, der sikrer at dine luftveje bliver holdt oppe fra vandet. Derfor er den ikke lige så sikker som en redningsvest, der sørger for at du både bliver vendt om og holdt oppe. En svømmevest holder dig flydende, men sørger ikke for at holde dit hoved væk fra vandet.

Hvor mange år holder en redningsvest? ›

Ofte har redningsveste en holdbarhed på 10 år, mens enkelte leverandører bruger en aldersgrænse på 12 år.

Hvad er reglerne for paddleboard? ›

Stand up paddle (SUP) boards blev i 2017 omfattet af bekendtgørelsen om redningsveste i mindre fartøjer. Det betyder, at det er et lovkrav at medbringe en redningsvest eller svømmevest på dit SUP board og at du kan straffes med bøde ved overtrædelse.

Er det svært at stå på SUP? ›

SUP er træning for hele kroppen, og både muskler, kondition og balance bliver udfordret. Det at du selv kan bestemme hvor hårdt det skal være, gør det muligt for mange at være med. Det forholdsvis brede bræt er udfordrende, men ikke så svært at stå på som fx et surfboard.

Hvordan puster man et SUP board op? ›

Når du skal have luft i dit paddleboard, så rul det ud i fuld længde og pump det op ved at koble slangen fra pumpen ned i ventilen, og drej til den sidder fast.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 10/11/2023

Views: 6466

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.