Helt lerret vs halvt lerret (2023)

Av Paul Briden

Helt lerret vs halvt lerret (1)

Å kjøpe en ny skreddersydd dress kan være en skremmende opplevelse, ikke minst på grunn av det store antallet alternativer som følger med tilpasningsprosessen. Anskaffelse av en skreddersydd dress gir deg valgmuligheter du rett og slett ikke har når du kjøper en off-the-rack dress i en butikk.

På toppen av det er det sjargongen; forskjellige funksjoner i en drakts design har spesifikke navn som ikke alltid er kjente, og før du vet ordet av det, kan hodet ditt snurre rundt fra det overveldende angrepet av spesialistterminologi.

Frykt ikke! I dag er vi her for å hjelpe deg med å lære bare to av disse lite kjente spesialistbegrepene, fordi de kan utgjøre hele forskjellen når det gjelder utseende, kvalitet og holdbarhet til dressen din. Klar?Halvt lerretmotfullt lerret. Nå, hvis du aldri har diskutert fordelene med en halv-belagt drakt eller en hel-behandlet drakt, eller hvis du ikke vet forskjellen mellom en belagt herredress og en smeltet drakt, les videre. Mot slutten av denne artikkelen vil du være på god vei til å ta et informert valg om den perfekte dressen for deg.

Det er mye informasjon i denne artikkelen, så vi har laget denne innholdsfortegnelsen for å gjøre rask navigering til en lek!

  • Hva er Canvas?
  • Halv lerretskonstruksjon
  • Alternativer for halv lerretsdrakt hos Oliver Wicks
  • Full lerretskonstruksjon
  • Full lerretsdraktalternativer hos Oliver Wicks
  • Et ord om "sammensmeltede" drakter
  • Konklusjon

Hva er Canvas?

Begrepet "lerret" er en som mange mennesker ikke møter før de begir seg ut i verden av skreddersydde, skreddersydde eller skreddersydde dresser, så det kan være en kilde til mye forvirring. Mer spesifikt refererer "lerret" til det som også er kjent som en "lerrets interlining".

Hos Oliver Wicks, alle våredresserer nøye laget med en Half Canvas-konstruksjon som standard, men klienter kan velge en Full Canvas-konstruksjon i stedet hvis de ønsker det. Hva er poenget med et lerrets interlining? Hva er forskjellen mellom halvt lerret vs fullt lerret? Vi er glade for at du spurte.

Lerretets mellomfôr er vanligvis laget av hestehår (ofte blandet med bomull) eller syntetisk stoff. Som ordet "Interlining" antyder, er et lag av dette stoffet klemt mellom kluten du ser på utsiden, og foringen du ser på innsiden.

Hensikten med lerretets interlining er å gi dressjakken støtte og form, litt som et skjelett. Faktisk blir dette indre laget (sammen med andre skjulte komponenter, for eksempel skulderpolstring) også ofte referert til som en drakts "struktur".

Helt lerret vs halvt lerret (2)

Canvas hjelper jakken til å sitte, henge og passe bedre på kroppen din (dette er kjent som "draperingen") og lar dressen til slutt oppnå det den er designet for: å fremheve formen til den maskuline kroppsbygningen. Dessuten betyr dette at en vellaget dress med en lerretskonstruksjon faktisk vil føles og se bedre ut med alderen - tenk på den som en god single malt.

Halv lerretskonstruksjon

Som du kan se av diagrammet, strekker den halve lerretskonstruksjonen seg bokstavelig talt fra den polstrede skulderen til omtrent halvveis nedover jakkekroppen. Dette gir mulighet for en robust og velformet skulderstruktur - en svært viktig del av en velsittende jakke - og sikrer også at jakken smalner elegant inn mot midjen.

Fordi den krever betraktelig mindre arbeid enn en helbehandlet drakt, er en halvbelagt drakt et billigere alternativ som fortsatt gir sårt tiltrengt struktur. Den vil føles merkbart mer robust og komfortabel, og vil passe bedre enn en smeltet dress uten lerret (sikkert mer enn en ustrukturert jakke). Samtidig er en halvt canvassed dress også lettere og mindre strukturert enn en hel canvassed dress. Med det sagt, foretrekker mange kunder faktisk den lettere vekten og mindre strukturerte følelsen til en dressjakke i halv lerret, spesielt i varmere vær.

Helt lerret vs halvt lerret (3)

Alternativer for halv lerretsdrakt hos Oliver Wicks

Enten du kjøper en klassisk profesjonell dress for business, eller en uformell blazer for å projisere stilen din blant venner, står vi ved vårt syn på at vår standard halvlerretskonstruksjon er den perfekte veien å følge for de fleste kunder. Det ser rett ut, og like viktig føles det "riktig".

Helt lerret vs halvt lerret (4)

Med luksuriøst italiensk stoff, en halv lerretskonstruksjon og en prislapp som ikke vil forstyrre bankkontoen din, er vår bestselgende dress nummer én(Vist ovenfor). Hvis du trenger bare én dress i garderoben, vil dette være vår anbefaling; det er den mest allsidige allrounderen for formell slitasje, fritidsklær og alt i mellom.

Full lerretskonstruksjon

Alternativet med full lerret strekker seg lenger ned foran jakken, og legger til ekstra struktur og vekt og lar dressjakken forme seg mer nøyaktig etter formen din med en overlegen drapering. Kort sagt, en hel lerretsdress vil passe bedre enn noe annet alternativ.

Canvas forbedrer også holdbarheten til en jakke ved å fordele spenninger fra stresspunkter (som albuer og skuldre). Lerretskonstruksjon hjelper også en skreddersydd dress med å takle påkjenningene ved renseri, og selvfølgelig betyr en hel lerretsdrakt mer lerrets mellomfôr for å gi holdbarhet.

Den eneste reelle ulempen med en hel lerretsdrakt er den ekstra kostnaden, siden konstruksjonen er en mer involvert og langvarig prosess. Imidlertid er det nok en gang et element av personlig preferanse her: En dressjakke med full lerret føles tyngre og mer strukturert på kroppen. Mens noen kunder foretrekker dette, foretrekker andre den mer lette følelsen av en halv lerretsdress.

Helt lerret vs halvt lerret (5)

Et flott tidspunkt å vurdere en full lerretskonstruksjon er for dine vinterkolleksjonsdresser, som vårNaturlig brun tweed(ovenfor). Ikke bare vil du dra nytte av den ekstra slitestyrken, men det ekstra materialet vil også legge til jakkens varme.

Full lerretsdraktalternativer hos Oliver Wicks

Som ekstrautstyr under tilpasningsvalget ditt, kan vi forsterke enhver dressjakke eller blazer med et betydelig skjelett i full lerret. Noen kunder foretrekker dette alternativet gjennom hele helårskolleksjonen, men selv om det ikke er deg, vil vi likevel anbefale å vurdere full lerretskonstruksjon som en praktisk oppgradering for høst- og vinterdressene dine. Du vil være takknemlig for den ekstra varmen og strukturen når de onde vintervindene blåser.

Helt lerret vs halvt lerret (6)

En ideell kandidat for full canvassing ville være noe sånt som denne 10,5 oz tungvekterenMørkegrå Donegal Tweed-drakt(vist ovenfor), som er tilgjengelig fra vår høst/vinter-serie.

Merker for full lerretsdrakt

Søk på nettet, og du vil finne at mange draktskreddermerker tilbyr komplette dresser. Fangsten: oftere enn ikke, disse draktene kommer til en heftig pris.

Noen ganger dykker folk inn i bruktdressmarkedet og er heldige, men vi mener at det skal være mulig å eie en helt ny, fullbearbeidet dress som også er skreddersydd spesifikt til dine mål til en fornuftig pris.

Canvassed og pad-sydde jakkeslag

Våre konstruksjonsdrakter for halv lerret og full lerret forlenger begge lerretet inn i jakkens jakkeslag, som er pad-sydd. Dette er avgjørende for å gi dem riktig form og støtte, samt muliggjøre en jevn jakkeslag.

Nå, hva er en jakkeslagsrull og hvorfor vil du ha en jevn en? Godt spørsmål.

Hvis du ser på forsiden av en dressjakke, vil du legge merke til at jakkeslaget faktisk er en del av jakken som er vendt tilbake på seg selv, fra kragen og ned til knappen i midjen. Begrepet "jakkeslag" refererer til denne lengden av tilbakevendt, eller "rullet", stoff. På en dårlig laget drakt som mangler en skikkelig lerretsstruktur, er jakkeslaget ganske ofte presset flatt med en fold, og mangler noen av de attraktive og forsiktig buede "rullene".

Et ord om "sammensmeltede" drakter

De delene av dressjakkekroppen som ikke er belagt (i henhold til diagrammet helt øverst i artikkelen) bruker en "sammensmeltet" mellomfôr; dette er en kompositt av forskjellige materialer som er smeltet, eller laminert, sammen via en varmebehandlingsprosess. Fikseringen presses fysisk til kluten med små mengder lim mellom 266-300F (130-149C for våre europeiske lesere).

Hensikten med fusing er å stivne stoffet litt, og smeltet fôr er raskere, billigere og enklere å produsere enn canvassing. Sammensmeltede foringer gir imidlertid ikke samme kvalitetsfinish som ekte lerret. Derfor, hvis du leter etter en dress av god kvalitet, jo mindre sammensmeltet materiale, og jo mer lerret, jo bedre.

Når det er sagt, har smelteprosessen blitt forfinet betraktelig med moderne tekstilteknologi og materialer. Tidligere var det noen ganger problemer med delaminering, og du har kanskje hørt skrekkhistorier om dresser som «bobler» over tid.

Vi ville ikke bli overrasket om du for øyeblikket tenker "Så hvorfor bruke noen form for fusing i det hele tatt hvis det er så ille?Svaret er at å legge til små mengder fusing,i tilleggtil en hel eller halv lerretskonstruksjon, resulterer i en lengre levetid for mange av alternativene for lettere dressstoff som vi tilbyr.

Heldigvis er ikke denne typen delaminering noe å bekymre seg så mye for i disse dager, og å bruke litt sammensmelting i en dresskonstruksjon er normalt, og faktisk i mange tilfeller, ønskelig for å redusere kostnadene.

Helt lerret vs halvt lerret (7)

Hva er vanlig menikkeså ønskelig er dresser som er helt sammensmeltet. Drakter uten Canvas Interlining overhodet er kjent som "fullstendig smeltet". Her hos Oliver Wicks tilbyr vi ikke et helt smeltet draktalternativ. Fusingen vi bruker i alternativene Half Canvas og Full Canvas er et tynt lag av det som kalles "skin-fusing", som er lettere og svært usannsynlig å delaminere eller boble.

Mange merker (og nei, vi vil ikke nevne navn!) tilbyr også HalfCanvas-draktalternativer som mangler den viktige lerretsstrukturen og putesømmene i jakkene - dette kan noen ganger refereres til som et flytende bryststykke. Disse draktene kan ha et stykke lerret, eventuelt med noe filtstoff og andre materialer, inne i brystet, mens resten av drakten er smeltet sammen, inkludert jakkene. Igjen, denne mangelen på støtte i jakkene gjør dem flate, floppy og livløse.

Konklusjon

Dagene da dårlig kvalitet fusing boblet og ødela mange jakker er stort sett borte, men du bør generelt holde deg unna helt sammensmeltede plagg.

Hvis slike snarveier tas på jakkens strukturelle integritet, er det høyst sannsynlig at det også ble inngått andre kompromisser når det gjelder innkjøp av stoffer og tilbehør, og i den generelle konstruksjonen av jakken eller dressen.

Gå med vår standard halvlerretskonstruksjonfor en utmerket rulle av jakkeslaget og en lett drapering - elleroppgradere til et fullt lerretpasser for en mer strukturert følelse, eller for å legge til ytterligere varme for kaldere vær.

< FORRIGE INNLEGGBLÅ BESØK DRAKTENENESTE INNLEGG >

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 27/11/2023

Views: 5871

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.