Så + Nå: Kvinnelige sangere fra 90-tallet du kanskje har glemt (2023)

90-tallet var i bunn og grunn en grobunn for kvinnelige popsangere -- overalt hvor du snudde deg, var det en annen utrolig vellykket pophit fremført av en kvinne. Alle vet hvor stjerner likerBritney SpearsogChristina Aguileraer nå, men hva skjedde med de mindre kjente popartistene med like store hits?

Les videre for å finne ut hvor artister som Natalie Imbruglia, Jewel, Paula Cole, Brandy og flere er i dag.

Natalie Imbruglia

Patrick Riviere, Hulton Archive / Frazer Harrison, Getty Images

Deretter:Natalie Imbruglia brøt inn på scenen med sin megahit 'Torn', som – tro det eller ei – faktisk var en cover av den originale Ednaswap-låten. Likevel gjorde 'Torn' australske Imbruglia til en internasjonal superstjerne og lanserte debutalbumet sitt, 1997's 'Left of the Middle', til nr. 1 plass på listene. Selv om sangeren var kjent over hele verden, klarte ikke hennes påfølgende andre og tredje album, 'White Lillies Island' og 'Counting Down the Days, å oppnå samme suksessnivå som hennes første.

Se Natalie Imbruglias «Torn»-video

Nå:I 2003 begynte Imbruglia en skuespillerkarriere, med hovedrollen sammen med den berømte komiske skuespilleren Rowan Atkinson i "Johnny English". Samme år giftet hun seg med Silverchair-frontmann Daniel Johns, selv om de to ble skilt fem år senere. Etter år med uenighet med plateselskapet hennes, forlot Imbruglia sitt store plateantrekk og startet sitt eget uavhengige plateselskap, hvor hun ga ut sitt femte studioalbum, 'Come to Life', i 2009, og skrev flere sanger med Chris Martin. Det neste året befant Imbruglia seg som gjestedommer på 'X Factor UK' og ble snart en vanlig dommer på 'X Factor' i hjemlandet Australia. Fra og med 2014 har hun dukket opp i flere andre filmer og jobber med sitt kommende femte studioalbum.

Alanis Morissette

Brenda Chase, Hulton Archive / Imeh Akpanudosen, Getty Images

Deretter:Alanis Morrisette ble lansert i superstjernestatus med den overveldende suksessen til breakout-albumet hennes, "Jagged Little Pill." Albumet, som skapte hits som «You Oughta Know» (angivelig skrevet om ekskjæresten hennes og «Full House»-stjernen Dave Coulier), «Ironic» og «Head Over Feet», ga henne hele fire Grammy Awards i 1996 .

Se Alanis Morrisettes 'You Oughta Know'-video

Nå:Morrisette har siden blitt et musikkikon og har gitt ut en jevn dose album de siste tiårene. I tillegg til suksessen som sanger, har Morrisette også utvidet seg til skuespill, dukket opp utenfor Broadway og i flere roller på skjermen, inkludert en bue i åtte episoder på 'Weeds' og en hovedrolle i filmen 'Radio Free Albermuth'. Selv om hun en gang var forlovet med Ryan Reynolds (som siden har giftet seg med Blake Lively), er hun nå lykkelig gift med rapperen Mario 'Souleye' Treadway, som hun har ett barn med.

Fiona Apple

YouTube / Natalie Behring, Getty Images

Deretter:"I've been a bad, bad girl..." og så begynner Fiona Apples '96-hit 'Criminal', fra hennes 3x platinadebutalbum, 'Tidal'. Selv om oppfølgingsalbumet hennes, «When the Pawn…» fra 1999 ikke gikk like bra som hennes første, vant innsatsen en Guinness verdensrekord for lengste albumtittel.

Se Fiona Apples «Criminal»-video

Nå:Etter å ha tatt en pause som førte til at Apple – som beryktet led et sammenbrudd på scenen og også led av alvorlig sceneskrekk – nesten trakk seg tilbake fra musikkindustrien, kom sangeren tilbake i 2005 med den Grammy-nominerte platen 'Extraordinary Machine.' I løpet av de neste årene samarbeidet Apple med forskjellige musikere og komikere, men ga ikke ut et nytt album før i 2011, med «The Idler Wheel…», nok en munnfull av et navn. I 2012 avlyste hun en del av sin påfølgende turné på grunn av hundens dårlige helse. Samme år ble hun arrestert og siktet for besittelse av hasj.

Brandy

Hulton Archive / Albert E. Rodriguez, Getty Images

Deretter:Brandy var lett en av de mest suksessrike R&B-sangerne på 90-tallet, med albumene hennes 'Brandy' og 'Never Say Never' som ble multiplatinum og fikk sangeren flere Grammy-nominasjoner og en seier med Monica for 'The Boy Is Mine'. På den tiden var Brandy også kjent for sin skuespillerkarriere, med en hovedrolle som tittelfiguren på UPNs 'Moesha', som Askepott i Disneys 'Rogers and Hammerstein's Cinderella' og med en rolle i skrekkfilmen 'I Still Know' på storskjerm. Hva du gjorde i fjor sommer.'

Se Brandy + Monicas 'The Boy Is Mine'-video

Nå:På begynnelsen av 2000-tallet gikk Brandy gjennom en rekke livsendrende opplevelser: Hun giftet seg i hemmelighet (og skilte seg snart) fra produsenten Robert Smith og fødte datteren deres, Sy'rai Iman Smith. I 2006 var hun involvert i en dødelig bilulykke som drepte en annen sjåfør, selv om Brandy ikke ble arrestert eller siktet for noen forbrytelser. Gjennom hele dramaet klarte Brandy fortsatt å gi ut to nye album, selv om hun tok en pause etter den ødeleggende ulykken. Siden den gang har Brandy vendt tilbake til rampelyset med en glød både i musikkbransjen og på de store og små skjermene, med en fremtredende rolle på 'The Game' og tilbakevendende roller på '90210' og 'Drop Dead Diva.' Brandy har fortsatt å legge ut ny musikk, inkludert hitsingelen hennes, "Put It Down", medChris Brown. Hun jobber for tiden med sitt neste studioalbum og spilte sist på skjermen i Tyler Perrys «Temptation».

Monica

YouTube / Frederick M. Brown, Getty Images

Deretter:Selv om debutalbumet hennes, 'Miss Thang', fikk trippel platina, ble Monicas karriere virkelig slynget av suksessen til 'The Boy Is Mine', hennes duett med Brandy. Duetten bidro til suksessen til hennes eponyme andre album, som også skapte hitene 'Angel of Mine' og 'The First Night' i 1998. Dessverre, bare flere år senere, begikk kjæresten hennes selvmord ved å skyte seg selv rett foran sanger, og Monica tok tid fra karrieren til å håndtere et så tragisk tap.

Se Monicas 'Angel of Mine'-video

Nå:I 2003 oppnådde Monica sin første og eneste debut på nr. 1 da albumet hennes 'After the Storm' debuterte på toppen av Billboard-listene, og solgte til slutt over én million eksemplarer i USA. Hun fikk senere en Grammy-nom med sin plate fra 2010 'Står fortsatt.' Siden den gang har Monica spilt hovedrollen i sitt eget reality-TV-program, vært rådgiver for Cee Lo Green på 'The Voice' og ga ut sitt syvende studioalbum i 2012. I dag er hun lykkelig gift med NBA-stjernen Shannon Brown, som hun har sammen med en datter, og to barn fra et tidligere forhold med ekskjæresten Rodney Hill.

Juvel

YouTube / Isaac Brekken, Getty Images

Deretter:Jewel jodlet inn i våre hjerter med hennes debutalbum fra 1997, 'Pieces of You', som inneholdt hennes fengende hits 'Who Will Save Your Soul', 'You Were Meant For Me' og 'Foolish Games'. Platen ble et av de mest solgte debutalbumene gjennom tidene, og ble til slutt 14x platina. Den blonde bomben med den berømte snaggletooth nøt en fruktbar karriere på 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, med hennes påfølgende album som oppnådde både kritisk og kommersiell suksess. I 1999 våget hun seg til og med ut i skuespill, og spilte hovedrollen i borgerkrigsfilmen "Ride With the Devil."

Se Jewels 'You Were Meant for Me'-video

Nå:Etter dårlig salg fra albumet hennes fra 2006, «Goodbye Alice in Wonderland», bestemte Jewel seg for å gå bort fra popmusikkscenen. Hun byttet plateselskap og jobbet med et countryalbum, 'Perfectly Clear', som debuterte på topplasseringen på Billboard Country-listen og på topp 10 på den vanlige Billboard-listen. Siden den gang har Jewel gitt ut to barnealbum og flere andre countryplater – i tillegg til et album med beste hits. Jewel er lykkelig gift med oksrytteren Ty Murray, og har også fortsatt sin karriere på skjermen, med hovedrollen som June Carter Cash i Lifetime-filmen 'Ring of Fire'. Hun jobber for tiden med sitt kommende album og fungerer som dommer i reality-sangkonkurransen 'The Sing-Off'.

Paula Cole

Brenda Chase, Hulton Archive / Jason Kempin, Getty Images

Deretter:Paula Cole ble synonymt med 90-tallet da låten hennes 'I Don't Want to Wait' ble temasangen til alles favoritt tenåringsdrama, 'Dawson's Creek.' Selvfølgelig hadde Cole allerede en stor hit før det, med sangen "Where Have All the Cowboys Gone?" lander på en topp 10 plass på listene. Men enda mer imponerende var det faktum at foreldrealbumet hennes ('This Fire') var helt egenprodusert av Cole og fikk hele syv Grammy-nominasjoner i 1997. Whoa.

Se Paula Coles 'Where Have All the Cowboys Gone?' Video

Nå:Cole har fortsatt å lage musikk, og har gitt ut ytterligere fire studioalbum etter suksessen med «This Fire». Hennes siste, 'Raven', kom ut i 2013 og ble finansiert av en Kickstarter-kampanje, og samlet inn over $75 000 for innsatsen.

Sarah McLachlan

YouTube / Frazer Harrison, Getty Images

Deretter:I likhet med andre kanadiske Alanis Morrissette, var Sarah McLachlan allerede godt kjent i hjemlandet da hun ga ut breakout-albumet 'Surfacing' i 1997. Den vanvittige suksessplaten (som også huset sangen hennes 'Angel') ga henne to Grammy for henne hits "I Will Remember You" og "Building a Mystery". McLachlan var medvirkende til forkjemperen for kvinnelige artister på 90-tallet, og grunnla den banebrytende kvinnelige festivalturneen Lillith Fair som også inneholdt sangere som Paula Cole og Lisa Loeb.

Se Sarah McLachlans 'I Will Remember You'-video

Nå:Mens McLachlan kanskje er mest kjent for yngre generasjoner som ASPCA-talsperson for de hjerteskjærende hunde-reklamene, er det lite kjent at hun også ga sangstemmen til cowgirl Jessie i "Toy Story 2." McLachlan fikk også en annen Grammy-nominasjon i 2006 for sitt julealbum 'Wintersong'. Etter å ha gitt ut flere album siden 90-tallet, hadde McLachlan også utmerkelsen av at sangen hennes 'One Dream' ble den offisielle melodien for vinter-OL 2010, som ble holdt i hennes hjemland Canada. Sangerinnen og pianisten ga ut sitt siste album, 'Shine On', tidligere i år og starter turnéen denne sommeren.

Mandy Moore

George De Sota, Hulton Archive / Michael Kovac, Getty Images

Deretter:Mandy Moore var bare 15 år da hun introduserte seg for verden med den sykt søte tyggegummihiten "Candy". Selv om singelen (og hennes påfølgende album, 'So Real') startet Moores karriere, hunsenere avslørtat den sakkarinske typen pop ikke var hennes stil, og sa: "[Plateselskapet] var sånn: "Her er sangene dine." Jeg tenkte: "Hei, jeg er 14. Jeg skal gjøre hva som helst." Disse albumene er grunnen til at jeg er her i dag, men herregud, jeg burde gi en refusjon til alle som kjøpte min første plate." Etter suksessen med hennes andre album, 'I Wanna Be With You', begynte Moore å utforske en skuespillerkarriere, og fikk en liten rolle i 'The Princess Diaries' og like etter å ha fått en hovedrolle i Nicholas Sparks-tårejerkeren 'A Walk to Huske.'

Se Mandy Moores "Candy"-video

Nå:På begynnelsen av 2000-tallet fornyet Moore bildet sitt, klippet håret og farget det en rik, mørkebrunt. Hun tok på seg hovedroller i filmer som "Chasing Libery", "Saved" og "How to Deal", mens hun fortsatt laget musikk og ga ut album. I 2009 – etter en rekke seriøse forhold som inkluderte Wilmer Valderramma, Andy Roddick og Zach Braff – giftet Moore seg med medmusikeren Ryan Adams. Senest spilte Moore hovedrollen i Disneys "Tangled" som både sang- og talestemmen til Rapunzel. Hun jobber for tiden med mannen sin på sitt syvende studioalbum, som hun håper å gi ut i år.

Shawn Colvin

Frank Micelotta, Hulton Archive / Marc Andrew Deley, Getty Images

Deretter:Shawn Colvin hadde lenge jobbet i musikkbransjen da hun endelig slo til med sin hit "Sunny Came Home", som vant sangeren to Grammy Awards for både Årets sang og Årets plate i 1998. Den radiovennlige tune drev albumet hennes 'A Few Small Repairs' for å oppnå platinastatus.

Se Shawn Colvins «Sunny Came Home»-video

Nå:Colvin har jobbet jevnt og trutt siden mainstream-suksessen på 90-tallet, ga ut en rekke album og høstet nok en Grammy-nom i 2009 for sitt livealbum, 'Shawn Colvin Live.' I 2012 ga hun ut sitt åttende studioalbum og samarbeidet med store folkeartister for innsatsen, inkludert Emmylou Harris og Jakob Dylan (sønn av Bob Dylan). Colvin er for tiden på turné med Steve Earle og ble nylig lagt til Grammy Festival at Sea: Women Who Rock cruise, som vil seile i november 2014.

Tracy Chapman

Frank Micelotta, Hulton Archive / Michael Loccisano, Getty Images

Deretter:Da 90-tallet rullet rundt, hadde Tracy Chapmans distinkte vokal allerede gitt henne flere Grammy-priser, platinaselgende album og hitsingler (inkludert den ikoniske "Fast Car"). I 1997 ga hennes fjerde album 'New Beginning' henne en Grammy for beste rockesang basert på hiten 'Give Me One Reason'. Rekorden fortsatte med å oppnå 3x platinastatus i USA, og Chapman var en godtroende stjerne.

Se Tracy Chapmans 'Give Me One Reason'-video

Nå:Chapman har fortsatt å lage musikk og gitt ut fire album i løpet av det påfølgende tiåret, og hennes siste var "Our Bright Future" fra 2008. Siden hennes siste innsats har Chapman stort sett holdt seg utenfor rampelyset, selv om hun dukket opp som dommer for US Documentary Film på Sundance Film Festival 2014.

Meredith Brooks

Brenda Chase, Hulton Archive / Marsaili McGrath, Getty Images

Deretter:Meredith Brooks brøt inn på scenen i 1997 med sin hitsingel 'Bitch' fra debutalbumet hennes, 'Blurring the Edges'. Hiten fikk hennes to Grammy-nominasjoner året etter for beste kvinnelige ytelse og beste rockesang.

Se Meredith Brooks 'Bitch'-video

Nå:I 2002, etter det skuffende salget av de to platene hennes siden «Blurring the Edges», byttet Brooks gir i musikkindustrien og produserte Jennifer Love Hewitts debutalbum, «BareNaked». To år senere ga Brooks ut et nytt album, 'Shine', og tittelsangen ble temamusikken for 'Dr. Phil Show.' I 2007 ga Brooks ut et barnealbum kalt «If I Could Be…», langt unna den banningstunge, kvinnelige empowerment-hymnen som gjorde henne berømt. I dag er 'Bitch'-sangeren for tiden produsent for en kommende pop-rock-artist ved navn Becca og er lykkelig gift og mor til en. Du kan lese bloggen hennesher.

John Osborne

Scott Gries, Hulton Archive / Dimitrios Kambouris, Getty Images

Deretter:I 1995 brakte Joan Osborne ideen om Gud jordnært i sin kjempehit, "One of Us". Sangen lanserte hennes debutalbum, 'Relish', til multiplatinum-status og fikk hennes kritikerroste og tre Grammy-nominasjoner.

Se Joan Osbornes 'One of Us'-video

Nå:Siden suksessen med 'Relish' har Osborne gitt ut en rekke album og har turnert med store grupper, inkludert The Dead, Dixie Chicks og supergruppen Trigger Happy. Og hun høster fortsatt den kritiske ros: Hennes siste album, 'Bring It on Home,' ble nominert til en Grammy for beste bluesalbum. Osborne forbereder seg for tiden på utgivelsen av sin kommende plate «Love and Hate», som skal slippes 8. april.

Jennifer Paige

YouTube / Miguel Villagran, Getty Images

Deretter:Du husker kanskje ikke navnet hennes, men du kjenner definitivt hitlåten hennes. I 1998 ga Jennifer Paige ut sin første singel, 'Crush', fra hennes selvtitulerte debutalbum. Den pustende pophiten fikk mye ros av kritikere og holdt seg på toppen av de amerikanske Billboard-listene i flere uker. 'Crush' ble til slutt sertifisert gull, og solgte 700 000 eksemplarer.

Se Jennifer Paiges "Crush"-video

Nå:Etter oppfølgingsalbumet, 'Positively Somewhere', skilte Paige veier med plateselskapet sitt og begynte å skrive sanger for andre artister mens hun fortsatt komponerte sanger for seg selv. Det var ikke før syv år senere, i 2008, at Paige kom ut med sitt tredje album, med tittelen 'Best Kept Secret'. Platen inkluderte 'Beautiful Lie', en duett mellom Paige og Nick Carter. Hun dannet senere et band med Coury Palermo kalt Paige & Palermo og fortsetter å skrive musikk både for seg selv og andre artister, inkludert andre 90-tallsartister Smash Mouth.

Lisa Loeb

YouTube / Jesse Grant, Getty Images

Deretter:Da den bebrillede Lisa Loeb toppet listene med sin 1994-hit 'Stay (I Missed You),' var hun den første artisten noensinne som kom til nr. 1-plassen uten å være signert til et plateselskap. Sangen, som ble berømt i filmen 'Reality Bites', fikk Loeb til slutt en Grammy-nominasjon og startet karrieren hennes.

Se Lisa Loebs 'Stay'-video

Nå:Siden «Stay» har Loeb ledet en eklektisk karriere i søkelyset, gitt ut flere vellykkede album – inkludert to barnealbum – og har drevet med skuespill (inkludert et opphold som Rufus Humphreys kjærlighetsinteresse på «Gossip Girl»), stemmeskuespill (hun stemmer for tiden Princess Winger på 'Jake and the Neverland Pirates') og i reality-TV, inkludert et show på Food Network (med sin daværende kjæreste Dweezil Zappa, sønn av Frank Zappa) og senere en E! show om singellivet hennes etter at hun og Zappa gikk fra hverandre, kalt 'Nummer 1 singel'. Nå lykkelig gift med to barn, lager Loeb fortsatt musikk, turnerer, spiller og har åpnet sin egen brillekolleksjon. Puh!

Jann Arden

YouTube / Marissa Baecker, Getty Images

Deretter:Den kanadiske sangeren Jann Arden hadde allerede gjort seg bemerket da hennes andre album, 'Living Under June' kom ut i 1994. Men det var denne platen – som inkluderte hennes største hit, 'Insensitive' – som gjorde Arden til en internasjonal stjerne. Morsomt faktum: Sangen hennes 'Run Like Mad' ble opprinnelig valgt til å bli 'Dawson's Creek'-temasangen (før de til slutt gikk med Paula Coles 'I Don't Want to Wait') og fungerer fortsatt som sangen i åpningsteksten i alle seks sesongene på Netflix.

Se Jann Ardens 'Insensitive' video

Nå:Arden har gitt ut flere album – og høstet mange kanadiske utmerkelser – siden hun først brøt inn på scenen. I 2007 turnerte hun med Michael Buble, og fem år senere skrev hun hiten hans "Close Your Eyes". Arden fortsetter å turnere over hele hjemlandet og har til og med fått æren av å få en stjerne på Canadas Walk of Fame.

Sophie B. Hawkins

Chris Weeks, Hulton Archive / John Shearer

Deretter:Sophie B. Hawkins introduserte seg selv for verden i 1992 med sitt debutalbum, 'Tongues and Tails' - og hennes 'Damn I Wish I Was Your Lover' - og ga henne en Grammy Award-nominasjon for beste nye artist i 1993. Hennes andre album, 'Whaler,' var også en suksess, og ga hitsingelen 'As I Lay Me Down'.

Se Sophie B. Hawkins 'As I Lay Me Down'-video

Nå:Etter en kamp om å gi ut sitt tredje album, 'Timbre', i 1999, forlot Hawkins sitt store plateselskap og startet sitt eget. Selv om hun har fortsatt å lage musikk, har Hawkins tatt betydelige pauser mellom albumene, med et gap på åtte år mellom de to siste utgivelsene hennes, 'The Wilderness' og 'The Crossing', hvorav den siste kom ut i 2012. Hun har lenge vært i et forhold med Gigi Gaston, som filmet en dokumentar om Hawkins i '99 og senere regisserte sangeren i skuespillet hennes 'Room 105', der Hawkins spilte Janis Joplin. Hawkins og Gaston, som også er manageren hennes, har en sønn sammen. Hawkins ble sist sett i en episode av "Community", og fremførte hennes to største hits.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated: 08/12/2023

Views: 5603

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.