Verdens billigste Domino's-pizza er i inflasjonsrammede India. Det koster $0,60 (2023)

  • Sammendrag
  • Bedrifter
  • Inflasjon i India gir billigere tilbud fra en global gigant
  • Domino's og Pizza Hut kårer verdens billigste pizza
  • India er et viktig vekstmarked for globale restaurantkjeder
  • Populariteten til gatemat og lokale kjeder en stor utfordring

CHENNAI/NEW DELHI, 20. juli (Reuters) - Spørsmål: Hvordan reagerer verdens største pizzamerke på høy inflasjon i verdens mest folkerike nasjon? A: Med verdens billigste Domino's pizza.

49-rupee ($0,60) pizza i India, Domino's No.1-markedet utenfor Amerika, er spissen av spydet i kampen mot voldsom inflasjon som presser fortjenesten og priser ut mange kunder, ifølge administrerende direktør for franchisetakeren der.

Selskapet ønsker å "eie det prispunktet", sa Sameer Khetarpal, og bekreftet at den nedstrippede syv-tommers ostepizzaen med et "dryss" av basilikum og persille er Domino's billigste hvor som helst.

"Du kommer til butikken eller åpner appen, fordi det er en 49-rupee callout," sa han og la til at Dominos globale team støttet planene. "Kundene kommer til å spise mindre ute fordi prisene er høyere overalt - våre eksisterende forbrukere bør ikke gå ut for å konkurrere."

I Shanghai, til sammenligning, Domino's(DPZ.N)billigste velsmakende pizza er priset rundt $3,80, og i San Francisco rundt $12, viser online menypriser. Domino's globale hovedkvarter henviste spørsmål om India til sin lokale franchisetaker.

Reuters-intervjuer med seks ledere og 12 butikksjefer avslørte hvordan Domino's og andre globale hurtigmatgiganter som Pizza Hut og Burger King blir tvunget til å endre taktikk for å motvirke voldsom inflasjon i markedet på 1,4 milliarder mennesker.

Selskapene streber etter å holde på markedsandeler oppnådd over tre tiår med rask vekst i en nasjon som er kritisk for fremtiden deres – og en nasjon hvor det er tøft å konkurrere med en gatematkultur og en sydende samosa for så lite som 10 rupier.

Khetarpal, hvis Jubilant FoodWorks(JUBI.NS)driver Domino's 1 816 utsalgssteder i landet, sier han holder et personalmøte hver mandag for å idédylde nye måter å håndtere kostnadene på og bekjempe den "historiske høye inflasjonen" som bidro til at fortjenesten falt med 70 % i de første tre månedene av 2023.

Han ga nye detaljer om Domino's India pivot og dens økonomiske gevinster; selskapet hans har fjernet lokk fra alle esker med pizza som selges i butikker fra og med desember, og sparer 0,6 cent hver gang. Han sa at det utgjør en betydelig besparelse i emballasjekostnadene fordi 37 % av Dominos indiske virksomhet er middag.

Jubilant - hvis Domino's-virksomhet sto for det meste av inntektene på 635 millioner dollar i fjor - har også som mål å sikre leierabatter fra enkelte butikkeiere ved å tilby forhåndsbetalinger, sa Khetarpal, og nektet å gi ytterligere detaljer om kostnadsfordeler.

KUNDENE TØMMER LOMMER

Domino's er ikke alene om å nullstille priser i India, et svært prisfølsomt marked som for tiden står overfor høyere inflasjon enn mange andre markeder, inkludert USA. Håpet er at lavpristilbud vil trekke folk til butikker og apper som kan bestille flere tillegg eller oppgradere, sa lederne.

Pizza Hut markedsfører aggressivt pizza fra 79 rupi ($0,96) som den lanserte i fjor og franchisetakeren i India, Sapphire Foods(SAPI.NS), sa at det var merkevarens laveste pris globalt.

Merrill Pereyra, administrerende direktør for Pizza Hut på det indiske subkontinentet, sa at kjeden utviklet produkter som "gjør merket relevant og lett tilgjengelig" for prisbevisste forbrukere i India, og la til at budsjettpizzaene deres var en hit blant unge mennesker.

McDonald's(MCD.N)lanserte halv pris måltider i juni. De vil være fokus for markedsføringsinnsatsen de kommende ukene, ifølge Akshay Jatia, administrerende direktør i Westlife Foodworld(WEST.NS), som driver 357 utsalgssteder i det vestlige og sørlige India. Han sa at måltidene ville bringe inn flere kunder og øke salget og marginene.

Verdens billigste Domino's-pizza er i inflasjonsrammede India. Det koster $0,60 (1)

[1/5]En Domino's-medarbeider står ved siden av et skilt for en 49-rupee pizza på en restaurant i Noida, India, 4. juli 2023. REUTERS/Adnan Abidi

Budsjettproduktene blir faktisk ledsaget av en digital og fysisk markedsføringsblitz over hele nasjonen - med butikker, og til og med et flott kjøpesenter i New Delhi, kledd med bannere, ifølge Reuters besøk til butikker i fire indiske delstater.

Domino's flaggskip inflasjons-buster er 49-rupee pizza, som ble lansert i februar. Khetarpal sa at det ble "rekonstruert" ved å kutte prisen - og tomater - fra det tidligere billigste tilbudet på 59 rupier.

Franchisetaker Jubilant sa i mai at de var vitne til en prisstigning på 40 % i løpet av 2022-23, og en økning på 30 % i kylling- og papiresker. Det har vært flere sjokk de siste ukene, med tomatpriser som har steget over 400 % til rekordhøye nivåer og husholdninger sliter under økende priser på alt fra melk til frokostblandinger og krydder, ifølge offisielle data.

Bransjeaktørene beskrev en fortelling om to forbrukere i et land med gapende gap mellom fattig og rik.

Mange lav- og mellominntektstakere som så på servering i utenlandske kjeder som en livsstilsoppgradering da økonomien blomstret, strammer beltene mens inflasjonen biter seg fast, mens de rikere fortsetter å bruke på produkter somdyrere smarttelefoner, og SUV-biler hvis salg erberøre nye høyder.

Da Khetarpal besøkte Domino's-butikker i Chennai og andre byer, sa han at han så kunder tømme ut lommen og bare kunne skrape sammen 49 rupier. Derimot la han til, at Domino's nye gourmetpizzaer priset så høyt som $14 hadde sett et salgshopp i noen velstående områder.

'ET LITEN LAG OST'

Det har vært et dystert år for Domino's, den indiske hurtigmatrestaurantlederen med en markedsandel på rundt 12,5 %, så vel som for andre selskaper.

Resultat før skatt hos Pizza Huts Sapphire Foods ble mer enn halvert i kvartalet i mars. Burger King's India franchisetaker, Restaurant Brands Asia(RESR.NS), så nettotapet økt med 9 %.

Det er imidlertid ikke alt undergang og dysterhet. Euromonitor International anslår at Indias marked for nesten 5 milliarder dollar for raske restauranter som serverer hurtigmat er en brøkdel av USAs 341 milliarder dollar og Kinas 137 milliarder dollar.

Det smalere markedet for pizza-, burger- og kyllingrestauranter, dominert av vestlige kjeder og verdt 2,1 milliarder dollar i India, vil vokse, men i et lavere tempo. Den estimerte vekstraten er rundt 15 % i året frem til 2027, anslår Euromonitor. Det sammenlignes med 21 % vekst i 2022 og 43 % i 2021, hovedsakelig på grunn av en økning i forbruket etter COVID.

Pizza Hut-eier Yum Brands(YUM.N)lød en bullish tone i juni, og sammenlignet sine 17 000 amerikanske utsalgssteder med sine over 2000 i India, hvor de ser en "enorm vekstmulighet".

Det er fortsatt skremmende utfordringer i nær fremtid.

"For en befolkning som spiser veikanten, i det nåværende miljøet hvor inflasjonen skader lommene deres, er (de nye tilbudene) fortsatt på den høyere siden," sa Devanshu Bansal, en forbrukeranalytiker ved Indias Emkay Global Financial Services.

Og mange pizzaelskere som Kiran Raj vil aldri vurdere budsjetttilbud. Den 26 år gamle bankmedarbeideren sa at han var forberedt på å betale litt mer for et ostelastet produkt da han slukte skiver på Pizza Lounge, en lokal restaurant i Chennai.

"Jeg unngår å kjøpe under 100-rupee-pizzaene i butikker som drives av store kjeder, da de generelt inneholder mindre pålegg og et lite lag med ost," la han til. "Det er bare en grov skorpe."

Rapportering av Praveen Paramasivam og Aditya Kalra; Ytterligere rapportering av Saurabh Sharma i Lucknow, Jatindra Dash i Bhubaneswar, Brenda Goh i Shanghai, Hilary Russ i New York, Abhirup Roy i San Francisco og Miyoung Kim i Singapore; Redigering av Pravin Char

Våre standarder:Thomson Reuters Trust-prinsipper.

Aditya Kalra

Thomson Reuters

Aditya Kalra er selskapets nyhetsredaktør for Reuters i India, og overvåker virksomhetsdekning og rapporterer historier om noen av verdens største selskaper. Han begynte i Reuters i 2008 og har de siste årene skrevet historier om utfordringer og strategier for et bredt spekter av selskaper – fra Amazon, Google og Walmart til Xiaomi, Starbucks og Reliance. Han jobber også mye med dypt rapporterte og undersøkende forretningshistorier.

FAQs

What is the 5.99 code for Domino's large pizza? ›

All you have to do is order online and select the appropriate Domino's coupon, which is LARGE599.

What is the Dominos 49 deal? ›

Be notified on the Latest Deals. SET ALERT! There's a new Pizza deal in town .

Does Dominos give pizza for free if over 30 min? ›

30 MINUTES OR FREE PIZZA

Delivery guarantee applicable at the first barrier point. Domino's does not penalize its drivers for late delivery. 30 minutes or free not applicable when store operating conditions or not suitable , to be announced at the time of order taking.

How to use Domino's promo code? ›

Select a featured offer on the homepage, or. Click the Coupons link at the top of the page to find current coupons and offers, or. Click the 'Enter Code' link on the Coupons page and manually enter a valid promotion code.

What are the choices for Dominos $5.99 deal? ›

Customers can choose any two or more items for just $5.99 each: medium two-topping pizzas, Bread Twists, salads, Marbled Cookie Brownies, Specialty Chicken, Oven Baked Sandwiches, Stuffed Cheesy Bread, eight-piece orders of boneless chicken wings or pasta in a dish.

How many toppings are in Dominos $5.99 deal? ›

Domino's is temporarily expanding the fan-favorite two medium, two-topping pizzas for $5.99 each value offer to include Penne Pastas in a dish, Stuffed Cheesy Breads, 8-piece chicken varieties and Oven Baked Sandwiches, encouraging customers to try something they haven't before – which isn't always an easy decision.

Does Dominos give 50 off on first order? ›

Are there any Dominos coupons for new users? New users get flat 50% off up to Rs 100 on the first order at Dominos.

What does 60 points at Dominos get you? ›

Once you reach 60 points just click the REDEEM button in your app or online dashboard to add a FREE medium 2-topping pizza to your cart. This reward can be redeemed online for use at all participating Domino's locations.

How many Dominos pizzas to feed 50 people? ›

50 People = 19 Pizzas.

Is Dominos free after half an hour? ›

Yes, you place an order for your pizza and it reaches your doorsteps within half an hour. Any later than that and you get your pie for free* (Conditions apply). It is our prime responsibility at Domino's to keep all our promises to you.

How many minutes until pizza is free? ›

'30 minutes or free' promise is eligible till the first barrier point (security guard/reception etc.) Pizza Hut reserves the right to withdraw the service promise without prior information.

Does Dominos give free pizza if you work there? ›

Not only do Domino's store employees usually get free meals during their shifts, but they also get store discounts. Depending on the franchise, these can be anywhere from 10% to 30% off, and they may only be able to be used in the particular store they work in.

How to get extra discount on Domino's? ›

Customers ordering for the first time using the Dominos app are eligible for up to 100% off. Use the Dominos coupon code NEW50 at checkout to get the discount. Surpass the minimum order value of ₹ 150 to grab this Dominos offer.

How to get 50 percent off Dominos? ›

Use Code APP50 to Get Up to 50% Off Your First In-App Order. Enjoy up to 50% off regular priced pizza for your first app purchase. Enter Dominos Pizza coupon code at checkout. Some restrictions apply.

What is the code 9174 for Dominos? ›

First, coupon code 9174 can be used to get 40 percent off a large pizza with three toppings ordered for carry-out. If you prefer a medium pizza, type in code 8682 to get 40 percent off your carry-out order.

Did Domino's get rid of $5.99 deal? ›

The $5.99 price point will remain for carryout orders because they cost the company less since they don't require delivery drivers, who are hard to find in a tight labor market.

Did Domino's change their $5.99 deal? ›

Apr 5, 2022

Domino's makes slight changes to their long-running deals: the $7.99 carryout deal is now only available when you order online, while the $5.99 Mix & Match deal now costs $1 more per item when you order for delivery.

What items are 6.99 at Dominos? ›

They're also offering a mix or match deal that lets you choose from a handful of items priced at just $6.99 each when you order or two or more. Choose from medium 2-topping pizzas, breads, salads, boneless chicken, sandwiches, pastas or desserts.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 21/01/2024

Views: 5977

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.