Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (2023)

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (1)

Tidsreisefilmer er ofte de mest nervøsesci-fi-filmermed mange paradokser. Men det er den forvirrende tidsgymnastikken som gjør dem så morsomme. Vi har samlet våre favoritter, fra klassiske filmer somTilbake til fremtidenogBill og Teds utmerkede eventyrtil nyere filmer somAnkomstogInterstellar,som lot sinnet vårt viklet inn i knuter.

Dette er de 35 beste sci-fi-filmene som utforsker tidens flyt.

🤯 Du elsker tankevekkende vitenskap. Det gjør vi også.La oss nerde over det sammen.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

1

35. Timecop

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (3)

Jean-Claude Van Damme er en politimann som styrer tiden. Trenger ikke si mer, men jeg tror jeg gjør det. I 1994 ble tidsreiser et yndet tidsfordriv for kriminelle, og politifolk som Van Damme må fange alle kroniske overgripere og stille dem for retten. Som ofte er tilfellet, skaper Van Dammes egen tidssnus med fortiden forskjellige og divergerende tidslinjer som ikke engang Doc Browns tavle kunne finne ut av. MenTimecoper ikke akkurat en film som går etter narrativ klarhet her.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

2

34. Den endelige nedtellingen / Philadelphia-eksperimentet

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (4)

Selv om de fleste ville arkivert denne filmen under "flopp",Den siste nedtellingeninneholder et så fantastisk premiss at det må anerkjennes. Mannskapet påU.S.S. Nimitzgår inn i en stormvirvel og transporteres tilPearl Harbori 1941, og gjorde et yndet imaginært krigsspillscenario til det virkelige liv. Selv om de faktiske filmelementene ikke nødvendigvis er minneverdige, gir det oss en utroliggod titt på Nimitz(filmen ble skutt på selve bæreren).

Vi kastet innPhiladelphia-eksperimentetpå samme sted, siden det egentlig er det motsatte avDen siste nedtellingen.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

3

33. Menn i svart 3

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (5)

Da regissør Barry Sonnenfeld regisserteMenn i svart 3i 2012 var franchisen 15 år fjernet fra den morsomme og campy originalen, ogMenn i svart 2hadde sugd ut mye av sjarmen. DerforMiB 3, til tross for sine feil, er fortsatt en overraskende underdog av en film.

Agent J (Will Smith) går tilbake i tid tilstoppe en romvesen fra å mugge opp fortidenog drepe Agent K (Tommy Lee Jones/Josh Brolin). Filmen gjenskaper mye av originalens moro, og Josh Brolins skildring av en ung Tommy Lee Jones som spiller Agent K er rett og slett imponerende. Ærlig talt, at skuespillerarbeid alene tjener denne plassen forMiB 3.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

4

32. Flight of the Navigator

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (6)

Litt sånnE.T., men med tidsreiser. HvaFlight of the Navigatormangler i en betydelig tomt, det mer enn veier opp for i sjarm.

David Scott Freeman faller ned i en kløft og blir slått bevisstløs - i åtte år. Selv om han ikke eldes, gjør alle han kjenner det, og han finner snart ut at han er en del av noe mye større. Det er en morsom film som aldri kommer til å overgå noen Spielberg-klassikere, men den er for ekte til å ignorere.

5

31. Gang på gang

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (7)

H.G. Wells, Jack the Ripper og tidsreiser ...det er det. Bare klikk på pilen.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

6

30. Tidsforbrytelser

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (8)

En film med kanskje det laveste budsjettet på denne listen,Tidsforbrytelser er en spanskspråklig film som følger en typisk tidsreisetrope (mange kopier av én person som forårsaker store problemer), men som skaper 92 minutter med virkelig hyggelig kino. De morsomme øyeblikkene avTidsforbrytelserer avsløring etter avsløring etter avsløring, som snøballer til et fascinerende plot.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

7

29. Kildekode

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (9)

Kildekode er somGroundhog Day ogEdge of Tomorrow med en vri. I stedet for å gå tilbake i tid som seg selv, går Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) inn i kroppen til en annen mens han prøver å stoppe et massedrapsforsøk. Det filmen mangler i dybden, veier den mer enn opp for i pulspumpende handling, og selve premisset er et forfriskende grep om den vanlige tidsreiseideen.

Den vil sannsynligvis aldri bli betraktet som et eksempel på høy science fiction, men når det gjelder tidsreiser, får den gode karakterer.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

8

28. Donnie Darko

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (10)

Perfekte mengder skumle og forvirrende,Donnie Darkoer et annet merkelig eksempel på tidsreiser, og det er derfor det hører hjemme på denne listen desto mer. Darko (Gyllenhaal igjen) er en ungdomsskolebarn med et mindre enn solrikt gemytt. Men når han begynner å se skremmende hallusinasjoner av en forvirret og grotesk kanin, begynner ting sakte å løse seg, og går fra vondt til merkelig ganske raskt.

For en film med så lite budsjett (som nesten ble utgitt rett til hjemmevideo!) er den lageten stor påvirkningom science fiction og indiefilmskaping. Det er en flott film, men også en polariserende.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

9

27. Sikkerhet ikke garantert

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (11)

Regissør Colin Trevorrows debutfilmSikkerhet ikke garantertfølger tre journalister – vel, én journalist og to praktikanter – på en biltur for å møte den eksentriske Kenneth (Mark Duplass), som la ut en annonse i en lokalavis på jakt etter en tidsreisefølge. Selv om filmen er en romantisk komedie, utforsker filmen menneskelig oppfatning av tid og de uutslettelige angerene, traumene og til og med fantasiene som fyller minnene våre. Selv om ideen om faktisk tidsreise spiller en betydelig rolle i filmen, brukes den mest som et symbol for å analysere viktigheten av å være tilstede og alltid se med håp mot fremtiden.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

10

26. X-Men: Days of Future Past

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (12)

Å knuse sammen den gamle X-Men-vakten med den nye er det som skaperX-Men: Days of Future Past en av de flerevellykkede filmutflukterfor mutantteamet.

I filmen sender Kitty Pryde Wolverine tilbake gjennom tiden for å stoppe apokalyptiske hendelser fra å utfolde seg. Kanskje det ikke er det mest originale plottet, men det er et som er for morsomt til å motstå (om bare forQuicksilver scene alene).

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

11

25. Predestinasjon

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (13)

Basert på Robert Heinleins sci-fi-novelle «All You Zombies»Predestinasjoner en hodereise, som enhver skikkelig tidsreisefilm burde være. Med en sterk prestasjon fra Ethan Hawke og et manus som vil holde deg til å gjette, er filmen en av de mer solide tidsreiseoppføringene de siste årene, og er en film som får en ny se slik at du kan få med deg hver eneste detalj.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

12

24. Star Trek: Første kontakt

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (14)

Den neste generasjonen'sstorskjermutflukter er en blandet pose, for å si det pent, men den desidert beste filmen er tidsbegrensningenStar Trek: Første kontakt. Jean-Luc Picard og mannskapet på USSEnterprise-Ereise til fortiden for å hindre den kybernetiske Borg i å tulle med jordens historie. Det er en god film i seg selv, men enda mer utmerket hvis du er en investertStar Trekfan. Vi får se enorme, aldri før-sett øyeblikk iStar Trekuniverset, som menneskehetens første møte med Vulcans, og Borg er bare en utmerket motstander.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

1. 3

23. Mørkets hær

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (15)

"Smart handle. Butikk, S-Mart."

Avhengig av hvem du spør, Sam RaimiMørkets hærer enten den beste oppfølgeren til noen film noensinne, eller den verste – det er ikke mye plass i mellom. Den motorsagtunge Ashley «Ash» Williams blir kastet tilbake til middelalderen hvor han må kjempe mot en horde avvandøde monstrositetermed bare hans oppfinnsomhet og hans "bomstokk".

Selv om det er slapstick-komedie med fantastiske B-film-actionsekvenser, forblir det en absolutt fryd å se.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

14

22. Doktor Strange

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (16)

I detteMarvel sleeper hit, Stephen Strange (spilt av Benedict Cumberbatch) blir Sorcerer Supreme, og får på typisk Marvel-vis i oppgave å redde verden. Selv om det visuelle alene er verdt å gi denne filmen et skudd, er det dens manipulasjon av tid som en supermakt snarere enn en verdensendrende plottenhet som skiller den fra resten.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

15

21. Sovende

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (17)

Selv om det ikke er teknisk tidsreise (lange strekninger med kryosøvn i stedet),Sovendeer Woody Allens sci-fi-komedie som er absurd, morsom og merkelig gripende. Miles Monroe er en jazzmusiker og helsekostbutikkeier som våkner opp på 2100-tallet etter en galeblæreoperasjon. Verden er, som du forventer, ganske annerledes, og Monroe er en morsom karakter å utforske den med.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

16

20. Tenet

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (18)

Tenet er et "A for innsats" tillegg til denne listen. Filmen har alle attributtene til en Christopher Nolan-film – fantastisk kinematografi, en stjernespekket rollebesetning, hodeskrapende plotpoeng, osv. osv. Og Tenet tar tidsreisefilmer et skritt videre med introduksjonen av tidsinversjon, ideen om at objekter og mennesker kan reise inn i fortiden i samme temporale tempo som de kan reise inn i fremtiden. Selv om det er et fascinerende konsept, er det også forvirrende, og det er grunnen til at Nolan bruker mye av filmens 150-minutters kjøretid på å forklare hva som skjer. Tenet er en fascinerende tidsreisehistorie, men til slutt en litt fortapt i sin egen utstilling.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

17

19. Jenta som sprang gjennom tiden

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (19)

Dette 2006prisvinnende animeer en voksende tidsreisehistorie som til og med konkurrerer medTilbake til fremtiden. Etter at skolejenta Mokoto Konno oppdager en tidsreiseenhet som gir henne kraften til å hoppe gjennom tiden, bruker hun de nye gavene sine til hverdagslige ting på videregående skole, bestå tester, unngå vanskelige samtaler og for å ta tak i den kroniske forsinkelsen.

Når hun får vite hva tiden hennes gjør med andre rundt henne, og etter hvert som alvoret i tidshoppingen hennes blir tydeligere, blomstrer filmen ut til en viktig historie om tap og vennskap.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

18

18. Looper

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (20)

Crime noir møter science fiction i Rian JohnsonsLooper, og kampen er magisk. I en fremtid der tidsreiser blir oppfunnet og umiddelbart gjort ulovlige, bruker kriminalitetssyndikater teknologien for tidshoppende attentater. Men for å binde av noen tidsmessige inkonsekvenser, må leiemorderen til slutt bli målet – og det er der ting blir interessant. Dette er ikke feilfri sci-fi, men det er absolutt oppfinnsomt.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

19

17. Løp Lola Run

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (21)

På overflaten den tyske filmenLøp Lola Løphandler om en brennende rødhodet kvinne som løper gjennom gatene i Berlin i et forsøk på å redde livet til kjæresten. Vrien er imidlertid at når Lola kommer til en blindvei (noen ganger bokstavelig talt) i en av sine løp, starter filmen på nytt fra begynnelsen og Lola løper gjennom Berlin igjen, men denne gangen skaper små endringer i veien hennes stort sett divergerende utfall ved slutten av filmen. Selv om tid er mer en tematisk enhet enn en strengt plotdrevet en i Run Lola Run, er dens grublerier om tid og utforskningen avSommerfugleffekt, ideen om at små hendelser kan ha varige konsekvenserLøp Lola Løpen av de mest unike filmene på denne listen.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

20

16. Avengers: Sluttspill

Vi rangerte de 35 beste tidsreisefilmene noensinne (22)

Hva skjer når den store lilla monstermannen utsletter halvparten av befolkningen? Tidsreise, baby. Tony Stark og gjengen lager en kronglete plan som vil redde universet fra å bli delt i to, inkludert noen veldig oppfinnsomme scener som leker med tidsreiser. Som de fleste tidsreiseplotter,Sluttspill skaper flere spørsmål enn det besvarer, men det er best å bare lene seg tilbake og nyte.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 29/01/2024

Views: 6085

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.